Secretarul General al NATO despre o neimplicare, deocamdată, în Siria

Anders Fogh Rasmussen. foto realitatea.net.

Secretarul general al Alianţei nord-atlantice, Anders Fogh Rasmussen – prezent într-o vizită oficială la Ankara pentru a marca 60 de ani de la intrarea Turciei în NATO – a spus că “NATO nu are nicio intenţie de a interveni în Siria aşa cum a făcut în Libia în 2011″.

Motivul este acela că “Alianţa nu dispune de un mandat în acest scop din partea Naţiunilor Unite” potrivit lui Anders Fogh Rasmussen, citat de AFP.

“Nu avem nicio intenţie de a interveni în Siria”, a afirmat Rasmussen.

El a condamnat însă cu fermitate reprimarea protestelor populare din Siria, soldată cu peste 6000 de morţi, potrivit rapoartelor ONU, începând din martie anul trecut.

Secretarul general al NATO a explicat în interviu că în 2011 NATO a avut un mandat clar al Consiliului de Securitate al ONU pentru operaţiunile împotriva forţelor fostului lider libian Muammar Gaddafi.
“Există o diferenţă în ce priveşte Siria”, a subliniat secretarul general al NATO, subliniind că “aceste condiţii nu există, în cazul Siriei”.

Întrebat dacă NATO are în vedere să se implice în posibile operaţiuni umanitare în Siria, pe care le susţine îndeosebi Turcia, ţară vecină cu Siria, şi care ar avea obiectivul de a ajuta populaţia civilă afectată de violenţe, Rasmussen a exclus şi această eventualitate.

“NATO nu are niciun rol de jucat în legătură cu acest subiect”, a spus el.

Sursa: NATO int. AFP, AGERPRES

What Next?

Related Articles