Secretarul general al Naţiunilor Unite urmează să efectueze o vizită în Kosovo

Ban Ki-Moon. foto wikipedia

Ban Ki-moon, Secretarul general al Naţiunilor Unite, urmează să efectueze o vizită în Kosovo, în baza rezoluţiei 1244 a ONU, titrează AFP. Prin această vizită se urmăreşte spulberarea temerilor autorităţilor sârbe privind natura acestei vizite în teritoriul care şi-a proclamat independenţa în 2008, independenţă nerecunoscută de Serbia, transmite AFP.

“Vizita mea în Kosovo… va fi organizată în conformitate cu rezoluţia 1244 a Consiliului de Securitate”, a declarat Ban Ki-moon într-un interviu acordat presei din ţările din fosta Iugoslavie.

Preşedintele sârb, Tomislav Nikolic, declarase săptămâna trecută că o “eventuală vizită a secretarului general al ONU în Kosovo ca stat ar pune unele probleme Belgradului”. Nikolic i-a cerut lui Ban Ki-moon să precizeze dacă este vorba despre o vizită la misiunea ONU din Kosovo (Minuk), cadru acceptabil pentru Belgrad. Răspunsul lui Ban Ki-moon a fost următorul:

“După cum ştiţi, Kosovo este singurul loc în care există în prezent o misiune a ONU. Datoria şi responsabilitatea mea este să mă întâlnesc cu oamenii noştri de acolo”, a precizat Ban Ki-moon. El a mai spus că aceasta va fi o ocazie să se întâlnească şi cu reprezentanţi ai guvernului (albanez) din Kosovo.

Sursa: AFP, AGERPRES

What Next?

Related Articles