Se vor putea cumpara bilete de tren on-line?

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a propus spre dezbatere Proiectul privind normele de transport pe căile ferate din Romania, cu referire la vânzarea online a biletelor de călătorie.


Astfel, persoanele fizice vor putea utiliza serviciul de vânzare online a legitimaţiilor de călătorie prin accesarea butonului specializat de pe site-ul CFR Călători, alegerea ofertei dorite (rută, dată ,tren, locuri) şi plata cu card a contravalorii biletelor.

Persoanele juridice autorizate vor folosi aceeaşi procedură în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu CFR Călători.

Vânzarea online a legitimaţiilor de călătorie, spre deosebire de emiterea legitimaţiilor prin ghişee (teminale) specializate, presupune costuri mult mai reduse pentru CFR Călători.

Aceasta, deoarece nu sunt implicaţi operatori umani special instruiţi şi angajaţi în acest sens, nu există costuri suplimentare legate de achiziţionarea de echipamente şi licenţe pentru softurile de aplicaţie, nu există costuri suplimentare legate de achiziţionarea cartoanelor termoreactive necesare pentru tipărirea legitimaţiilor.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

 

What Next?

Related Articles