Se vor permite angajări în instanţele supraaglomerate

Emil Boc un vizionar al modernizării statului

Prezent la şedinţa CSM de joi 26 mai, premierul Emil Boc a declarat că guvernul va suplimenta schema de personal a instanţelor supraaglomerate, inclusiv în Bucureşti, dar şi Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să găsească soluţii de deblocare a procedurilor judiciare, astfel încât durata proceselor pentru populaţie şi firme să fie redusă.

El a arătat că procesele comerciale deschise de firme pentru constatarea stării de insolvenţă sau faliment au termene de judecată prea lungi, care ajung până la sfârşitul anului 2012.

Premierul a afirmat totodată că este nevoie de o practică unitară a instanţelor judecătoreşti în judecarea solicitărilor de drepturi salariale, explicând că Guvernul trebuie să respecte decizia instanţei, dar raportându-se şi la constrângerile fiscal-bugetare.

În timpul discuţiilor din cadrul CSM, premierul a susţinut că instanţele aplică diferit Lgea pensiilor în litigii care au acest obiect, iar preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, i-a comunicat primului-ministru că există o preocupare în sensul promovării unui recurs în interesul legii, de către procurorul general.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles