Se va crea, oare, o entitate pan-europeană de recapitalizare a băncilor?

fonduri europene.foto fabrica de bani.ro

Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, a propus “crearea unei entităţi pan-europene supranaţionale, capabile să recapitalizeze băncile aflate în dificultate”, transmite AFP, preluat de AGERPRES.

“Pentru a rupe cercul vicios dintre state şi bănci, avem nevoie de o mai mare partajare a riscurilor peste frontiere în sistemul bancar. Pe termen scurt, ar ajuta o entitate pan-europeană cu participaţii directe în bănci”, a afirmat Lagarde într-un discurs ţinut la Washington.

Ea nu a spus nimic despre modalitatea de finanţare a unei asemenea entităţi şi nici despre termenul în care ar trebui creată.

Consilierul său economic, francezul Olivier Blanchard, a pledat şi el pentru intervenţii publice în sectorul bancar.

“O recapitalizare publică parţială a băncilor nu pare să mai fie la ordinea zilei, însă probabil că ar trebui să fie”, a declarat el în cuvântul înainte la ‘Perspectivele economice mondiale’, redactate de FMI.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles

One Response to "Se va crea, oare, o entitate pan-europeană de recapitalizare a băncilor?"

  1. Gogu says:

    Bancile sa falimenteze ! Daca nu se vrea, atunci sa fie nationalizate ! Nu se poate banci iresponsabile pe spinarea popoarelor ! Sa transam: capitalism sau socialism ! Si sa mai termine escrocii astia cu sloganurile fumate ca fara banci se darima Lumea, ca banii populatiei etc. ! Iar bancile nationale sa fie ce trebuie sa fie si sa mai lase masinatiunile si cartelurile mondialiste, masonice, ceferiste, trilateraliste s.a. ! Criza asta nu-si va atinge obiectivele; traim in epoca net-ului si a celor mai inalte tehnologii din istorie ! Papusarii astia nu mai au imaginatie si recicleaza in bucla vechile scenarii ! Penibil !