Se suplimenteaza numarul de locuri pentru medicii rezidenti

În cadrul şedinţei de guvern din 2 decembrie, în privinţa situaţiei rezidenţilor şi a acelora care au participat la concursul de rezidenţiat din 15 noiembrie 2009, s-a decis suplimentarea numărului de locuri cu până la 1.500.


“Am luat (…) o decizie importantă în privinţa situaţiei rezidenţilor şi a acelora care au participat la concursul de rezidenţiat din 15 noiembrie 2009. Printr-un memorandum aprobat în Guvern, astăzi, am suplimentat numărul de locuri cu până la 1.500 de locuri”, a spus premierul interimar Emil Boc.

Astfel, toţi absolvenţii de medicină care au participat la concursul de rezindeţiat şi au luat acest concurs vor avea posibilitatea să rămână în ţară şi să îşi poată desfăşura activitatea medicală în ţară.

Această decizie a fost luată “în urma analizei rezultatelor de la rezidenţiat şi de respectare a prevederilor legale de a putea asigura un loc de muncă acelora care au promovat examenul de rezidenţiat şi au obţinut media prevăzută de lege”.

Pe 2 decembrie a fost aprobat memorandumul, iar săptămâna viitoare va fi aprobată Hotărârea de guvern care va specifica exact numărul de rezidenţi care vor beneficia de această prevedere, în limita maximă de 1500 care a fost aprobată de Guvern.

 

 

Sursa: declaratii ale premierului interimar, dupa sedinta de Guvern

What Next?

Related Articles