Scandal cu lobbyişti în Parlamentul european. Adrian Severin implicat

Adrian Severin - europarlamentar roman

“The Sunday Times” a identificat trei europarlamentari care s-au declarat dispuşi “să-şi vândă serviciile” contra unor sume de până la 100.000 de euro unor jurnalişti ai publicaţiei menţionate ce pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Printre aceştia şi europarlamentarul român Adrian Severin membru al PSD. Ceilalţi doi sunt slovenul Zoran Thaler şi austriacul Ernst Strasser.

Europarlamentarul austriac Ernst Strasser, fost ministru de interne, şi-a comunicat, duminică, demisia. “Am hotărât să fac acest pas pentru că în Austria a existat o campanie împotriva mea’, a declarat Strasser, a cărui demisie fusese solicitată de preşedintele Partidului Popular (OVP). După demisia sa, Strasser nu doreşte să mai aibă funcţii politice.

Europarlamentarul Monica Macovei cere demisia lui Adrian Severin, membru al Grupului Socialiştilor şi Democraţilor. “Dacă nu îşi dă demisia, aştept ca Victor Ponta şi conducerea PSD să îl excludă din partid şi să-şi ceară iertare pentru faptele acestuia”, menţionează Macovei, duminică, într-o postare pe blogul personal.

Europarlamentarul Adrian Severin a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a cerut preşedintelui PE să ia în calcul “măsuri penale” faţă de ziariştii de la Sunday Times şi că discută cu firme de avocatură pentru deschiderea unei acţiunii de defăimare în Marea Britanie.

“Mi s-a oferit un contract de consultanţă, ca membru în consiliul de experţi internaţionali ai acestei firme, Tyler Jones, firmă falsă, după cum s-a demonstrat “, a declarat europarlamentarul.

sursa: AGERPRES; MEDIAFAX

What Next?

Related Articles