Sarkozy, încotro?

Nicolas Sarkozy , fostul preşedinte al Franţei

Nicolas Sarkozy,Preşedintele francez  aflat încă în exerciţiu şi care a fost învins duminică, 6 mai, de socialistul Francois Hollande, va preda “ştafeta” la 15 mai. Mulţi s-au întrebat ce va face în continuare. Se pare că Sarkozy va redeveni rapid avocat, meseria sa “de bază”. Aceasta potrivit declaraţiilor unuia dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi, Franck Louvrier.

Sarkozy, care nu a anunţat încă locul pe care îl va ocupa în viaţa politică după înfrângerea sa, vrea să “iasă în teren şi nu intenţionează în niciun caz să conducă campania dreptei pentru alegerile legislative din 10 şi 17 iunie”.

În mai multe rânduri, acesta a declarat pentru presă că va abandona politica în caz de eşec, însă declaraţiile sale cu privire la viitor s-ar putea schimba.
“Mă pregătesc să devin un francez printre francezi (…) locul meu nu va mai putea fi acelaşi”, a declarat acesta în cadrul intervenţiei sale publice, după anunţarea rezultatelor finale pentru alegerile prezidenţiale, ştergând cuvântul “niciodată” din discursul său.

Sursa: AFP, MEDIAFAX

What Next?

Related Articles