Săptămână de foc în încercarea UE de a iniţia un plan anticriză complet

Zona euro.foto ro-news.ro

La finalul săptămânii în curs vor avea loc la Bruxelles mai multe reuniuni ale liderilor UE în încercarea de a definitiva un plan integral anticriză al Uniunii.

Astfel, vineri va avea loc la Bruxelles, începând cu ora 12.00 GMT, reuniunea miniştrilor de finanţe din zona euro, sâmbătă dimineaţă li se vor alătura şi ceilalţi deţinători de portofoliu din ţările UE şi la ora 13.00 GMT responsabilii cu afaceri europene vor pregăti documentele ce vor servi ca bază de dezbatere liderilor europeni.

Duminică se vor reuni la consiliu, iniţial, toţi liderii UE (8.30 GMT) şi, în jurul orei 14.00 GMT, discuţiile se vor limita la nivelul liderilor din cele 17 ţări din zona euro, conform agendei publicate de Consiliul European.

Miniştrii de Finanţe şi liderii europeni vor avea rolul dificil de a da un impuls întâlnirii şi de a prezenta nu numai răspunsuri parţiale la criză, cum au făcut până acum, ci şi un plan integral pentru a pune capăt – odată pentru totdeauna – crizei al cărei epicentru este în Grecia şi care a atins deja dimensiuni sistemice.

Comisia Europeană aşteaptă un răspuns urgent la criza datoriei suverane.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles