Sanctiuni pentru profesorii care strang bani pentru protocol la Bac

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, pe 3 iunie, că “toţi profesorii care vor fi depistaţi că strâng bani de la elevi pentru protocol la examenul de bacalaureat vor fi sancţionaţi”.


Aceasta, după ce NewsIn a relatat că astfel de iniţiative au demarat în mai multe şcoli din ţară.

“O să trimitem un control în şcoli şi o să-i sancţionăm fără niciun fel de rezerve pe profesorii care se implică în asemenea demersuri, pentru că fac o imagine teribil de negativă sistemului de învăţământ.

“Există un ordin de ministru care le interzice să facă acest lucru”, a mai spus Andronescu, într-un interviu acordat la Realitatea FM.

Pe de altă parte, reprezentanţii părinţilor spun că “sunt de acord cu strângerea banilor pentru de protocol, cu condiţia ca banii să fie destinaţi exclusiv în acest scop”.

„Noi nu suntem împotriva banilor de protocol. Este vorba de ospitalitatea şcolii, trebuie să se strângă nişte bani, 50-100 de lei, pentru o cafea, o sticlă de apă pentru profesori. Uitaţi-vă la şedinţele de guvern, că şi acolo au un suc şi un fursec pe masă”.

“În plus, dacă un copil se simte rău, e nevoie de o lămâie, de ceva dulce să-şi revină”, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar, Mihaela Gună.

 

 

Sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles