Sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se schimbe nimic!

Azi mi-am dat seama cât de actual este conu’ Caragiale. Ceea ce s-a întâmplat azi pe scena politică românească poate fi parafrazat cu replicile a două personaje ale sale din piesa “O scrisoare pierdută”: Să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic!” Revenind la imaginea eşichierul politic românesc, mai exact, referindu-mă la remanierea guvernamentală de azi, pot spune că a fost ceva, de  aruncat în ochii fraierilor de români. În locul unor miniştri ce au fost remaniaţi au fost propuşi alţii (care au mai fost miniştri, şi şi-au demonstrat “iscusinţa managerială” la nivel naţional). Unii dintre cei propuşi (mă refer la posibilul viitor Ministru al Economiei) sunt nişte persoane mai mult decât controversate. Cu dosare penale, pentru tunuri fiscale date economiei româneşti de vreo 10 miliarde de lei…

 

Ca să nu vă mai ţin în tensiune vă, voi prezenta nominalizările lui Boc pentru viitorul guvern BOC V. Acestea sunt: Gheorghe Ialomiţianu, la Finanţe, Valeriu Tabără, la Agricultură, Ioan Botiş (Ministerul Muncii), Anca Boagiu (Transporturi) Valerian Vreme (Comunicaţii) şi Ion Ariton (Economie).

Dintre cei enumeraţi, la câţiva le voi enunţa câteva date din CVd. Mergând pe principiul “ladies, first!”, voi începe cu Anca Boagiu. Cea despre care Traian Băsescu afirma, la un moment dat, că o cunoaşte de când se juca “cu lopăţica în nisip”.

Aşadar, vicepreşedintele Senatului, Anca Boagiu, nominalizată pentru şefia Transporturilor, s-ar putea afla pentru a doua oară în fruntea acestui minister. Aceasta, după ce a deţinut funcţia în 2000, în Cabinetul Isărescu, în perioada august-decembrie.

Boagiu s-a născut la 30 noiembrie 1968 în Constanţa, este necăsătorită şi are un copil, a absolvit în 1995 Universitatea “Ovidius” – Facultatea de Construcţii – Secţia Hidrotehnică.

Ea afirmă, în CV, că are şapte ani experienţă în colaborarea cu instituţiile financiare internaţionale: Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii, Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, PHARE şi Fondul Monetar Internaţional. Mare specialistă!

 

mai mult puteţi citi pe blogul InfoMondo.ro

What Next?

Related Articles