“S-a supărat prostul pe sat” sau despre managementul sportiv românesc

gazon corespunzator unei investitii de 255 milioane de euro foto www.time4news.ro

Zilele acestea, un patron de echipă de fotbal, nu prea şcolit, însă cu mult tupeu şi instinct de “bişniţ”man, strigă pe toate posturile TV că el face/reface un gazon de fotbal aparţinând unei arene de fotbal cu care, el, nu are nicio treabă.

Cică, zice omul nostru,  nu-i lăsat “să facă un bine naţional”, el, cel care se autointitulează “Războinicul luminii”. Mai mult, acuză, strigând în gura mare, că forurile europene diriguitoare  nu au încredere în promisiunile româneşti, care ar fi incapabile să refacă un gazon de câteva sute de mii de euro, la un stadion de câteva sute de milioane de euro”.

Ce uită specialistul în gazoane este că însuşi el a transformat gazonul stadionului, primit  “la pachet” cu echipa sa, într-o mocirlă în care s-au zbătut la propriu. Atât echipa sa, cât şi chiar echipa naţională. Apoi, forţat de împrejurări, a refăcut cu-chiu-cu-vai gazonul, uitând însă să plătească chiria şi impozitele aferente. Mai mult, de câteva luni echipa sa nu are un loc unde să joace un meci de fotbal, plimbându-se aiurea prin toată ţara.

Probabil UEFA a ţinut cont mai ales de aceasta când l-a flituit pe omul nostru.

De remarcat este faptul că, şansa ca echipa istericului patron să joace în România vine de la adversarii din celălat capăt de ţară, acei adversari pe care prietenul său de la echipa feroviarilor bucureşteni îi cataloga “nişte desculţi”.

Între timp – pe când  specialiştii în fotbal de pe malul Dâmboviţei sifonau banii încasaţi pe transferurile fotbaliştilor – “desculţii” şi-au cumpărat stadion, au investit zeci de milioane de euro în el, au primit crema fotbalistică europeană pe el şi acum fac bani închiriidu-l exact aroganţilor bucureşteni, specializaţi mai mult în şmenuri decât la afaceri.

Astfel, o afacere de doi bani propusă de istericul naţional cade spre propria-i deziluzie.

Că doar nu suntem proşti să nu ne dăm seama că el încerca, cu câţiva lei, să-şi cumpere găzduirea pe cea mai frumoasă arenă fotbalistică a României.

 

Acesta este un pamflet, orice asemănare cu personaje reale este pur întâmplătoare… sau nu?!

 

Raul Dăncuţă, Infomondo

What Next?

Related Articles

3 Responses to "“S-a supărat prostul pe sat” sau despre managementul sportiv românesc"

 1. Grig says:

  Exact pentru comentarii si pozitii exprimate de unii oficiali romani (“care nu doresc sa-si dezvaluie identitatea”), in concordanta cu articolul de mai sus, a hotarat UEFA ca nu e cazul sa se incurce cu “administratorii” de la noi. Omu’ ala “putin scolit” dar cu spirit de afaceri concrete, a vrut sa bage niste bani in interesul public, stiind ca o sa incaseze de trei ori mai mult (nu din bani publici). Pana la urma o sa ia aproape tot atat, jucand la Cluj. In schimb, hai sa vedem si noi gazonul pe N. Arena, peste 10 zile.
  PS: Pe Ghencea ati mai fost? Ati vazut cum arata?
  “Mama proshtilor e tot timpul gravida!”
  Enjoy!

 2. anti-Fotbal says:

  @Grig
  Omu cu “spirit de afaceri concrete” e ala care a reusit in cativa ani sa aduca Ghencea in ruina, ajungand sa-si plimbe echipa prin toata Romania. Cred ca bine se sesizeaza in articol. Smecherii alde Copos, Badea, Borcea, Becali au tot trait pe spatele altora. Ce au lasat in loc se vede cu ochiul liber.

  Revenind la Becali. El vroia, cred sa se faca stapan pe N Arena cu banii arujncati pe gazon. Pe aia ii scotea din primul meci. Apoi ar fi amenintat pe toata lumea ca daca nu-i da chiria cum vrea el, etc isi ia gazonul si pleaca. Model Ghencea.

  La buna vedere

 3. R. says:

  ce mare adevar, de fapt toata viata noastra politica este acest mare adevar, de parca este viata noastra politica, este scena de pe care oameni ca cel “impricinat” ne conduc spre “nicaieri”, iar noi, marea masa de “aplaudaci ai epocii de aur” privim si asistam dureros de nepasatori la, chinuita noastra viata politica si la viitorul care ne duce … nicaieri”, indiferenti la noi si cel mai dureros la viitorul copiilor nostri, si sportiv si … social.