S-a înfiinţat Alianţa de Centru-Dreapta

PNL şi PC au semnat, luni, Protocolul Alianţei de Centru-Dreapta. Documentul a fost semnat de către liderii celor două partide, Crin Antonescu, şi, respectiv, Daniel Constantin.

Consiliul Naţional al PC a aprobat, luni, în unanimitate, ruperea protocolului cu PSD şi validarea alianţei cu PNL.

Delegaţia Permanentă a PNL a aprobat, tot luni, realizarea alianţei cu PC, înregistrându-se trei voturi împotriva încheierii acesteia.

Liberalii şi conservatorii au decis, în document, ca denumirea noii construcţii politice să poarte numele de “Alianţa de Centru – Dreapta Partidul Naţional Liberal-Partidul Conservator’, cu denumirea prescurtată ‘ACD’, având ca semn permanent o săgeată înscrisă în pătrat sub care se află denumirile prescurtate ale celor două partide PNL-PC.

Partidele membre ale Alianţei nu vor iniţia sau accepta trecerea de la un partid la altul a membrilor celor doua partide şi, în toate situaţiile, deciziile organismelor de conducere ale Alianţei se iau prin consens.

Documentul stipulează că deciziile Alianţei sunt publice, dar dezbaterile în forurile de decizie ale Alianţei sunt confidenţiale până la luarea unei decizii. De asemenea, conflictele publice între membrii partidelor, precum şi atacurile publice împotriva unor colegi sau a unui partid din Alianţă nu sunt permise. Miniştrii şi ceilalţi reprezentanţi ai Alianţei în administraţia publică centrală sau în structurile deconcentrate ale acesteia nu pot adopta poziţii publice polemice faţă de deciziile luate de colegi în domeniile proprii de competenţă.

Consiliul Naţional de Conducere – CNC – este format din câte 4 reprezentanţi ai conducerilor celor doua partide, desemnaţi şi revocaţi potrivit procedurilor interne ale fiecărui partid.

Alianta nu a putut fi inregistrata la Judecatoria, registratura acesteia fiind inchisa la ora 14.00.

sursa: AGERPRESMEDIAFAX

What Next?

Related Articles