Rusia, SUA şi implicarea Iranului în soluţionarea crizei siriene

Siria si Iran. foto karadeniz

Siria si Iran. foto karadeniz

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că “există posibilitatea implicării Iranului în încercarea de soluţionare a crizei siriene”. În acest sens, ar urma să aibă loc o conferinţă internaţională la care să participe atât SUA, cât şi Rusia.
Despre organizarea unei conferinţe internaţionale, în vederea încheierii războiului din Siria, au discutat Lavrov cu Kerry, în timpul vizitei oficialului american la Moscova.

Moscova şi-a exprimat dorinţa de a implica în această acţiune toate naţiunile care au participat vara trecută la summitul de la Geneva, dedicat în întregime situaţiei din Siria. Rusia consideră că pentru a avea succes, este nevoie şi de participarea Iranului la această conferinţă preconizată să se desfăşoare.

“Dacă admitem că Iranul are o influenţă semnificativă asupra a ceea ce se întâmplă în regiune, atunci trebuie să recunoaştem că e obligatorie participarea sa la această conferinţă”, a declarat Lavrov.

“I-am spus acest lucru omologului american, Kerry, a mai spus Lavrov.

“Kerry a părut să fie de acord, însă, la rândul său, mi-a spus că un număr de state din regiune se vor opune categoric participării Iranului”, a mai specificat Lavrov, citat de RIA Novosti.

Sursa: RIA Novosti

What Next?

Related Articles