Rusia speră să finalizeze, până la finele 2011, negocierile de aderarea la OMC

OMC. foto economie.ro

Rusia speră ca, până la sfârşitul anului, să finalizeze negocierile pentru aderarea ţării la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC). Declaraţia a fost făcută de preşedintele rus Dmitri Medvedev în timpul întrevederii avute, la Moscova, cu Micheline Calmy-Rey, preşedintele Elveţiei, potrivit RIA Novosti.

Medvedev i-a mulţumit omologului său elveţian pentru eforturile pe care Berna le depune în vederea înlesnirii aderării Rusiei la OMC şi înregistrării acordurilor necesare pentru aderare.
“Sper că discuţiile de astăzi vor fi suficient de fructuoase şi rezultatele vor permite ca Rusia să adere la OMC până la sfârşitul anului”, a spus, la rândul său, Micheline Calmy-Rey.

Runda finală a consultaţiilor desfăşurate de Grupul de lucru pentru aderarea Rusiei la OMC este planificată pentru 7-8 noiembrie.
Săptămâna aceasta a fost aprobat raportul Grupului, care, alături de obligaţiile privind mărfurile, serviciile şi agricultura, se va afla la baza documentului final privind aderarea Federaţiei Ruse la OMC, proces ce durează de 18 ani.

O problemă nereglementată rămâne încă asamblarea industrială a autoturismelor pe teritoriul Rusiei.
Sursa: RIA Novosti

 

 

What Next?

Related Articles