Rusia şi SUA, discuţii pe tema scutului antirachetă

SUA, Rusia si interceptori anti-rachetă. foto karadeniz

SUA, Rusia si interceptori anti-rachetă. foto karadeniz

SUA şi-a manifestat deschiderea pentru continuarea discuţiilor cu Rusia în vederea găsirii unei soluţii referitoare la amplasarea unui scut antirachetă american în Europa
Anunţul a fost făcut de ambasadorul SUA în Rusia, Michael McFaull.
“Această problemă continuă să fie una controversată în relaţiile noastre, dar noi vom continua să colaborăm. Consider că putem colabora în această problemă”, a afirmat ambasadorul american, citat de ITAR-TASS şi AGERPRES.

Totodată, el a subliniat faptul că “scutul american nu este îndreptat împotriva Rusiei,ci împotriva celor care reprezintă o ameninţare pentru SUA”.

Declaraţia ambasadorului SUA în Rusia survine după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov declara, luni, la Roma, că “punerea în aplicare a acordului convenit recent la Geneva în dosarul nuclear iranian va anula necesitatea amplasării unui scut antirachetă în Europa”.

Comentând afirmaţia şefului diplomaţiei de la Moscova, un reprezentant al NATO a declarat, în aceeaşi zi, potrivit RIA Novosti, că sistemul de apărare antirachetă are rolul de a proteja Europa de mai mulţi potenţiali agresori, nu numai de o singură ţară.

Sursa AGERPRES

What Next?

Related Articles

One Response to "Rusia şi SUA, discuţii pe tema scutului antirachetă"

  1. Agentia de Publicitate Metropolitan Maxpress Adv va ofera posibilitatea publicarii anunturi ziare Ialomita.
    Tribuna Ialomitei anunturi, Anunturi Tribuna Ialomitei online, Publicare anunt Tribuna Ialomitei ziar.
    Deasemenea puteti publicare anunturi Observator 24, Observator 24 anunturi online, anunturi Observator 24, Cum public un anunt in Observator 24.
    Jurnal de Ialomita anunturi, Jurnal de Ialomita mica publicitate, Jurnal de Ialomita anunturi mica Publicitate, Jurnal de Ialomita anunt, Anunt Semnal de Ialomita si Calarasi, Semnal de Ialomita anunturi, Semnal de Ialomita si Calarasi online anunturi.
    Anunturi in Ziarul Semnal de Ialomita si Calarasi 0768.44.11.33, 0721.08.08.10