Rusia şi SUA caută soluţii pentru criza din Ucraina?

Putin si Obama foto newsinfo.inquirer.net

Putin si Obama foto newsinfo.inquirer.net

S-ar părea că Moscova şi Washingtonul au decis să se aşeze la masa discuţiilor în vederea identificării unei soluţii pentru criza din Ucraina.

Deşi,  nu au ajuns încă la un “plan comun”, potrivit viceministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, citat de RIA Novosti şi de MEDIAFAX.

“Încă nu avem un plan comun. Avem viziuni diferite cu privire la situaţia (din Ucraina). Există un schimb de opinii, dar nu putem spune că am găsit o soluţie”, a declarat Riabkov, în contextul în care şefii diplomaţiilor rusă şi americană, Serghei Lavrov şi John Kerry, urmau să aibă o întrevedere duminică, la Paris.

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a sunat vineri, 29 martie, pe Barack Obama, pentru a discuta – potrivit Casei Albe – despre propunerea americană pentru soluţionarea crizei din Ucraina, unde a început campania electorală în vederea alegerilor prezidenţiale, planificate să aibă loc pe 25 mai.

“În comunicatul de presă cu privire la această conversaţie telefonică, Casa Albă nu a relevat corect conţinutul”, a subliniat oficialul rus.

“Statele Unite au făcut unele comentarii la propunerile noastre, şi nu invers”, a subliniat Riabkov.

Rămâne de văzut ce se decide la Paris.

Sursa: RIA Novosti, MEDIAFAX

What Next?

Related Articles