Rusia şi NATO

Rusia si NATO. foto geopolitics

Rusia si NATO. foto geopolitics

Kremlinul consideră estimările NATO – referitoare la ameninţarea reprezentată de Rusia – ca fiind “absurde”. Aceste declaraţii au fost făcute după ce preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a îndemnat liderii NATO să dea dovadă de fermitate împotriva unei Rusii expansive.
La summitul de la Varşovia se aşteaptă luarea deciziei de a disloca 4 batalioane în statele Baltice şi estul Poloniei, mişcare care urmăreşte să descurajeze o posibilă agresiune din partea Rusiei.
“Este absurd să vorbeşti despre o ameninţare din partea Rusiei atâta timp cât zeci de oameni mor în centrul Europei şi alte sute mor în Orientul Mijlociu zilnic,” a spus Dmitry Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, reporterilor.

“Trebuie să fii o organizaţie cu o viziune îngustă dacă răstălmăceşti lucrurile în acest fel,” a adăugat Peskov, spunând că Rusia speră ca bunul simţ şi dorinţa de a evita un conflict, va prevala.

Rusia este deschisă discuţiilor şi cooperării cu NATO, nu vrea să catalogheze Alianţa drept un inamic. Este nemulţumită însă că soldaţi şi avioane NATO patrulează aproape de graniţa Rusiei.
“Nu noi suntem cei care se apropie tot mai mult de graniţele NATO,” a spus acesta.

www.reuters.com

Thierheimer Walter-Wilhelm

What Next?

Related Articles