Rusia se implică mai mult în regiunea Asia-Pacific

Serghei Lavrov ministrul rus de externe foto wikipedia

Serghei Lavrov ministrul rus de Externe foto wikipedia

În contextul apropierii summitului APEC ce urmează să se desfăşoare în Indonezia,  ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a făcut unele declaraţii de presă.
Astfel, Lavrov a declarat că “Rusia îşi va întări prezenţa în regiunea Asia-Pacific, condiţie esenţială pentru dezvoltarea socială şi economică a Siberiei şi Extremului Orient rus”.

“Implicarea Rusiei din ce în ce mai intens în afacerile economice regionale constituie o condiţie majoră pentru dezvoltarea durabilă a ţării noastre, pentru dezvoltarea socială şi economică a Siberiei şi Extremului Orient rus”, afirmă Lavrov citat de RIA Novosti.

“Noi ne sprijinim pe un fundament solid al relaţiilor noastre bilaterale cu ţările din regiune. Raporturile noastre cu China, India şi Vietnam au atins deja un nivel de parteneriat strategic. Legăturile cu statele membre ale ASEAN, cu SUA, Japonia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă, Australia şi Canada se dezvoltă pe baza avanatajULUI reciproc”, mai subliniază Serghei Lavrov în articolul său.
În aceeaşi zi, aflat deja în insula indoneziană Bali, unde va avea loc summitul APEC, secretarul de stat american John Kerry declara, potrivit AFP, că “implicarea americană în Asia este încă la fel de puternică, în pofida crizei bugetare de la Washington”, care l-a determinat pe preşedintele Barack Obama să-şi anuleze turneul în regiune.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles