Rusia regretă absenţa unui acord cu Alianţa Nord-Atlantică în problema scutului antirachetă

Serghei Lavrov ministrul rus de externe foto wikipedia

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat, într-o alocuţiune susţinută în faţa Consiliului Federaţiei, că Rusia regretă absenţa unui acord cu Alianţa Nord-Atlantică în problema scutului antirachetă.

“Problema apărării antirachetă reprezintă testul principal al autenticităţii parteneriatului cu NATO”, a spus şeful diplomaţiei ruse, exprimându-şi regretul că nu a putut fi găsită o soluţie până acum, iar propunerile ruse sunt în continuare ignorate.

“Suntem dispuşi la continuarea dialogului pe baze egale”, a subliniat ministrul rus, adăugând că problema scutului ar putea fi abordată şi la următorul Consiliu Rusia-NATO, la nivel ministerial, care ar urma să aibă loc până la sfârşitul acestui an.

Întrebări suscită de asemenea şi apropierea infrastructurii de apărare a NATO de graniţele Federaţiei Ruse, a afirmat Serghei Lavrov, subliniind că Moscova este preocupată de activitatea militară ridicată în apropierea graniţelor sale, de modernizarea şi apropierea infrastructurii de apărare a Alianţei Nord-Atlantice şi de aplicaţiile din ce în ce mai frecvente lângă frontierele ei.

sursa: Itar Tass

What Next?

Related Articles