Rusia redeschide legătura feroviară cu Coreea de Nord

Rusia si Coreea de Nord, cooperare feroviara. foto railwayRusia a redeschis o legătură de comunicaţie pe calea ferată cu Coreea de Nord, pe 22 septembrie, susţinând perspectiva schimburilor comerciale în creştere, după ani de sancţiuni internaţionale.


Şeful companiei feroviare de stat ruseşti a declarat că cei 54 de km (34 mile) de cale ferată de la graniţa estică a Rusiei, din oraşul de frontieră Khasan, până la portul nord-coreean Rajin vor fi utilizaţi pentru a exporta cărbune şi pentru a importa mărfuri diverse din Coreea de Sud şi alte ţări asiatice.

Legătura feroviară este parte a unui plan mai ambiţios pentru o linie de cale ferată dinspre Europa în Asia, care ar putea facilita transportul de marfă, fiind mai rapid decât rutele alternative existente.

“Aceasta face parte dintr-o linie de transport trans-coreeană,care va lega această regiune de Europa prin teritoriul rus” a declarat Şeful Căilor Ferate Ruse, Vladimir Yakunin, într-o vizită la Rajin pentru a marca finalizarea liniei de cale ferată.

Renovarea liniei ruseşti începând din 2008, alaturi de construcţia unui terminal de containere în Rajin, centrul zonei economice speciale din Coreea de Nord, sunt parte a unui acord încheiat în 2001, când liderul nord-coreean Kim Jong-Il a vizitat Rusia.

Sursa : Reuters

Bianca Simion, InfoMondo

What Next?

Related Articles