Rusia poate amplasa rachete Iskander acolo unde este necesar

rachete Iskander rusesti. foto ruvr.ru

rachete Iskander rusesti. foto ruvr.ru

Rusia consideră că “poate amplasa rachete Iskander acolo unde conducerea ţării consideră că este necesar”. Aceste afirmaţii aparţin ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi au fost făcute în contextul reacţiilor occidentale la informaţiile potrivit cărora Moscova a instalat astfel de sisteme la frontierele Uniunii Europene.
“S-a făcut mare vâlvă zilele acestea că undeva anume noi am instalat rachete Iskander. Pe teritoriul Federaţie Ruse, unde dorim, acolo instalăm astfel de rachete”, a afirmat ministrul rus, citat de RIA Novosti şi AGERPRES.

El a adăugat că Rusia poate să răspundă la scutul antirachetă european pentru că are cu ce, şi a făcut apel la cetăţenii ruşi să nu creadă în zvonurile  potrivit cărora Federaţia Rusă este slabă şi nu poate face nimic”.

Reacţia vine după ce cotidianul german Bild a scris sâmbătă că “Rusia a instalat pe parcursul ultimelor 12 luni cel puţin zece’ baterii de rachetă Iskander-M, denumite şi SS-26, în regiunea Kaliningrad şi de-a lungul frontierei sale cu ţările baltice”.

Ministerul rus al Apărării, condus de Serghei Şoigu, a confirmat “sisteme de rachete operaţionale şi tactice Iskander au fost într-adevăr desfăşurate în Districtul Militar de Vest, care cuprinde, între altele, enclava rusă Kaliningrad, situată între Lituania şi Polonia, subliniind că această desfăşurare nu contravine niciunui tratat sau acord internaţional”, citează AGERPRES.

Ministerul rus nu a precizat însă locul exact al amplasării rachetelor Iskander, sisteme ce au o rază de acţiune de aproximativ 500 de kilometri şi pot fi dotate cu încărcături convenţionale sau nucleare.

 

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles