Rusia isi va spori prezenta militara in Oceanul Arctic

Rusia a anunţat luni ca va spori prezenta fortelor navale in zona Oceanului Arctic, in special in apropierea arhipelagului norvegian Svalbard (Spitzberg).


Marina rusă a comunicat că “a restabilit prezenţa navelor de luptă ale Flotei Nordului în regiunea arctică, inclusiv în apropierea arhipelagului”.

Purtătorul de cuvânt al Marinei, Igor Dygalo, nu a fost în măsură să spună când trimisese ultima dată Rusia nave de război în această regiune, subliniind doar că patrulele maritime se înscriu în cadrul “consolidării semnificative a activităţilor Flotei Nordului”.

“Mişcările navelor trimise la faţa locului au loc cu respectarea strictă a dreptului internaţional”, precizează comunicatul.

Nava “Severomorsk” era deja prezentă în această zonă, iar la sfârşitul săptămânii i se va alătura crucişătorul “Mareşal Ustinov”.

Rusia, care revendică extinderea spaţiului său maritim în Oceanul Arctic, a recurs în vara anului 2007 la o acţiune spectaculoasă, instalând drapelul său pe platoul oceanic, în apropierea Polului Nord.

sursa: ITAR-TASS

What Next?

Related Articles