Rusia intenţionează să deschidă un consulat la Tiraspol

Republica Moldova - Transnistria un diferend departe de a fi solutionat

Aflat în vizită oficială în Republica Moldova, reprezentantul special al Rusiei pentru regiunea transnistreană, Dmitri Rogozin, a abordat problema deschiderii unui consulat al Federaţiei Ruse la Tiraspol în timpul întâlnirii cu premierul Vlad Filat.

„Vom aborda încă o dată această problemă la Chişinău cu privire la deschiderea unui Consulat al Rusiei la Tiraspol sau vom găsi alte metode pentru a acorda cetățenilor Rusiei paşapoarte”, a declarat Rogozin.

„Cetăţenii din fosta URSS au dreptul să-şi aleagă cetăţenia pe care o doresc. Majoritatea dintre ei aleg cetăţenia Federaţiei Ruse. Rusia, în calitate de stat succesor al Uniunii Sovietice poartă responsabilitatea pentru cetăţenii săi să trăiască în bunăstare”, a adăugat Rogozin

Anterior, fostul ambasador rus la Chişinău, Valerii Kuzmin, a declarat că Chişinăul împiedică de 20 de ani deschiderea unui consulat al Federaţiei Ruse la Tiraspol. Totodată, Kuzmin i-a asigurat pe transnistreni că, în perspectivă, problema unui punct al consulatului rus la Tiraspol va fi rezolvată, în scopul asigurării deservirii transnistrenilor în ceea ce priveşte perfectarea actelor.

sursa: RIA Novosti

What Next?

Related Articles