Rusia, îngrijorată de instalarea de noi baze americane în Afganistan

Serghei Lavrov ministrul rus de externe foto wikipedia

Serghei Lavrov ministrul rus de externe foto wikipedia

Rusia şi-a manifestat îngrijorarea faţă de intenţia americanilor de a instala noi baze militare în Afganistan, după retragerea trupelor NATO din regiune.
Declraţia a fost făcută de ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, într-un interviu acordat pentru postul de televiziune Russia Today, citat de  Itar-Tass şi MEDIAFAX.
“Cu cât mai aproape este termenul limită pentru retragerea forţelor coaliţiei internaţionale (NATO) din Afganistan, cu atât mai siguri suntem că în domeniul securităţii acestui stat, Afganistan, există nişte probleme grave”, a declarat Lavrov.

Moscova deţine informaţii, potrivit cărora, în prezent, nouă baze militare sunt în plin proces de construcţie în Afganistan, a adăugat el.

“Întrebarea care ne-o punem este aceea cu ce scop în zonă vor fi menţinute trupe americane? Ni s-a spus că acest lucru este necesar pentru exerciţii de instruire şi pentru operaţiuni militare, în caz de necesitate”, a declarat ministrul rus, insistând asupra faptului că această situaţie trebuie clarificată de americani.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles