Rusia doreşte să susţină în cadrul Consiliului de Securitate al ONU o rezoluţie privind situaţia din Ucraina

Consiliul de Securitate al ONU foto UN.org

Consiliul de Securitate al ONU foto UN.org

Rusia intenţionează să susţină un proiect de rezoluţie în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. Respectiva rezoluţie ar urma să exercite presiuni asupra Ucrainei pentru a implementa “o foaie de parcurs” către pace.

Declaraţia a fost făcută de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Draftul rezoluţiei a fost conturat în luna mai de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) pentru a stimula ajungerea la un acord la reuniunea de la Geneva a reprezentanţilor Uniunii Europene, Rusiei, Ucrainei şi Statelor Unite, în încercarea de a pune capăt crizei din Ucraina.

Ministrul Lavrov a acuzat Kievul că “nu se conformează acordului de la Geneva şi că este responsabil de violenţele din estul Ucrainei, unde forţele ucrainene luptă împotriva separatiştilor pro-ruşi pentru deţinerea controlului în mai multe oraşe şi localităţi”, potrivit Reuters citat de AGERPRES.

“L-am însărcinat pe emisarul nostru la ONU, Vitali Ciurkin, să sprijine în Consiliul de Securitate al ONU rezoluţia privind situaţia din Ucraina. Facem acest lucru pentru că lipsa unui progres în cadrul eforturilor de stopare a violenţelor generează îngrijorări crescânde”, a declarat Serghei Lavrov.

Sursa: REUTERS, AGERPRES

What Next?

Related Articles