Rusia, despre gazul sarin folosit în atacurile chimice din Siria

Serghei Lavrov la ONU. foto ziareromania

Serghei Lavrov la ONU. foto ziareromania

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe a declarat că “Rusia deţine suficiente dovezi că armele chimice folosite în atacul din Alep, la 19 martie, şi în apropierea Damascului, la 21 august, erau artizanale”.

“După atacul din Alep, când ONU, sub presiunea unor membri ai Consiliului de Securitate, nu a trimis inspectori pentru a investiga acest atac, Rusia, la solicitarea Guvernului sirian, a desfăşurat o anchetă, prezentată ulterior Consiliului de Securitate”, a afirmat Lavrov într-un interviu pentru The Washington Post, citat de MEDIAFAX.

Potrivit lui, această investigaţie a arătat că gazul sarin folosit în acel incident era de tip artizanal.

“De asemenea, avem dovezi că gazul folosit pe 21 august (în apropierea Damascului) era de acelaşi tip, numai că într-o concentraţie mai mare”, a adăugat ministrul rus.

Lavrov a susţinut că Rusia îi consideră pe rebelii sirieni drept responsabili de atacul chimic din 21 august. El a menţionat că Moscova este “mulţumită defaptul că preşedintele sirian a răspuns promt şi pozitiv” la propunerea Rusiei privind plasarea arsenalului chimic sub control internaţional.

Sursa: The Washington Post, MEDIAFAX

What Next?

Related Articles