Rusia, deranjată de decizia Ligii Arabe de a-şi suspenda observatorii din Siria

Liga Araba - statele membre. foto wikipedia

Decizia Ligii Arabe de a-şi suspenda misiunea de observator în Siria, s fost condamnată de Rusia prin vocea ministrului Externe, Serghei Lavrov . Totodată, Rusia şi-a reafirmat opoziţia faţă de proiectul de rezoluţie în problema siriană prezentat la ONU de ţările arabe şi de cele occidentale.

“Am dori să ştim pentru ce se comportă astfel faţă de un instrument atât de util” a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, aflat într-o vizită la Brunei, potrivit ITAR-TASS preluat de AGERPRES.
“Eu aş susţine mai degrabă o creştere a numărului de observatori”, a mai adăugat ministrul rus.

El şi-a exprimat în continuare surprinderea “că, după decizia de prelungire cu o lună a misiunii de observatori, anumite ţări, şi în special ţările din Golful Persic, şi-au rechemat observatorii”.

Liga Arabă a anunţat în urmă cu 2 zile suspendarea acestei misiuni, denunţând o recrudescenţă a violenţelor în ultimele zile, care ar fi făcut cel puţin 210 morţi, dintre care 142 de civili.

Serghei Lavrov a ţinut să precizeze că nu va susţine ţările occidentale, care au apreciat drept “inutil acest gen de misiune şi ca fiind imposibil de angajat un dialog cu regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad”.
Mai mult, Lavrov a apreciat că aceste declaraţii sunt iresponsabile, întrucât încercarea de sabotare a unei ocazii pentru calmarea situaţiei este absolut impardonabilă” a mai declarat Lavrov, citat de Interfax.

Sursa: AGERPRES, Interfax

What Next?

Related Articles