Rusia decisa sa-si apere interesele geopolitice apeland la retorica amenintarii

Potrivit editiei online a ziarului rusesc Kommersant, presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat in cadrul conferintei de presa sustinute joi la Kremlin, ca Rusia va trebui sa-si reorienteze rachetele spre tinte din Europa de Est, ca replica la instalarea dispozitvului antiracheta american in Cehia si Polonia.


Acesta a adaugat ca in Cehia o buna parte a populatie nu este de acord cu instalarea acestui dispozitiv anti-racheta american in tara lor.

Putin a subliniat faptul ca, cei mai multi dintre ucrainieni nu sunt de acord cu aderarea tarii lor la NATO, dar lideri politici actuali ai tari nu asculta vocea poporului. Presedintele rus a tinut sa clarifice recenta declaratie a Moscovei privind reorientarea dispozitivului de atac cu rachete si spre Ucraina, afirmand ca acest scenariu este posibil daca Ucraina, la fel ca Cehia si Polonia, va deveni parte a sistemului anti-racheta american.

Pozitia presedintelui rus vine ca o reactie la intentia de dislocare in Polonia a 10 instalatii antiracheta americane si a unui radar in Cehia, din cadrul dispozitivului american, avand ca scop declarat (de americani n.r.) de a preintampina un atac iranian cu rachete. Rusia continua sa declare ca acest dispozitiv de aparare anti-racheta in apropierea frontierelor sale, reprezinta o amenintare directa la securitatea tarii.

Sursa: Kommersant

What Next?

Related Articles