Rusia consideră că relaţia cu SUA ar putea fi afectată de sancţiunile împotriva Iranului

SUA Rusia Iran o relatie cu nabadai foto The Voice of Russia

Într-o declaraţie emisă de Ministerul rus de Externe se aarată că Rusia se opune vehement la noile sancţiuni adoptate de SUA împotriva Iranului, avertizând că dacă firmele ruse vor fi afectate în urma restricţiilor impuse băncilor, societăţilor de asigurări şi de transport implicate în exportul de petrol iranian, relaţiile dintre Washington şi Moscova vor avea de suferit.

Mai mult în declaraţie se afirmă că noile sancţiuni impuse unilateral de SUA sunt un “şantaj pe faţă” şi vin în “contradicţie flagrantă cu dreptul internaţional”, întrucât ele “afectează nu numai Iranul ci şi companiile străine şi persoanele care lucrează cu această ţară”.

“Impunerea legislaţiei interne americane lumii întregi este complet inacceptabilă”, mai menţionează Ministerul rus de Externe, avertizând că “cei de la Washington trebuie să ia în considerare faptul că relaţiile noastre bilaterale vor avea serios de suferit dacă operatorii ruşi vor fi afectaţi de restricţiile americane”.

În luna iunie, ultima rundă a negocierilor dintre Iran şi grupul G5+1 (alcătuit din SUA, Rusia, Franţa, Marea Britanie, China şi Germania), consacrate programului nuclear iranian, a eşuat. Rusia susţine Iranul în demersul de convingere a statelor occidentale că programul său nuclear este pur civil.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles