Rusia are un nou preşedinte: Vladimir Putin

Vladimir Putin RIA Novosti Alexei Nikolsky

Potrivit rezultatelor parţiale difuzate de Comisia Electorală Centrală, după centralizarea a 29% din sufragii exprimate în cadrul alegerilor pentru funţia de Preşedinte al Federaţiei Ruse, Vladimir Putin a obţinut aproximativ 62,55% din voturi.

Comunistul Ghennadi Ziuganov s-a clasat pe locul al doilea cu 17,82% din voturi, pe locul al treilea se află populistul Vladimir Jirinovski, cu 8%, care l-a devansat pe miliardarul Mihail Prohorov (7,5%) şi pe candidatul de centru Serghei Mironov (3,67%).

Revenirea lui Putin la Kremlin era una previzibilă, el fiind cel mai popular lider al Rusiei, în ciuda mişcărilor de protest ale opoziţiei, acutizate după legislativele din 4 decembrie, câştigate de partidul său, Rusia Unită.

Deşi observatorii independenţi şi candidaţii partidelor de opoziţie afirmă că la scrutinul de duminică s-au înregistrat peste 3.000 de nereguli, şeful staffului electoral al lui Vladimir Putin, Stanislav Govoruhin, a declarat că acestea sunt “cele mai curate alegeri din istoria Rusiei”.

Peste 110.000 de susţinători ai lui Vladimir Putin s-au reunit duminică seara în centrul Moscovei, în apropiere de Kremlin, pentru o manifestaţie de susţinere a premierului rus ales încă din primul tur la preşedinţia ţării, a anunţat poliţia.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles