Romanii isi muta afacerile in Bulgaria?

Înnebuniţi de tot mai multe taxe şi impozite pe care trebuie să le achite la stat, tot mai mulţi oameni de afaceri români analizează posibilitatea să îşi înregistreze firmele în Bulgaria.


Motivele sunt legate de impozitele mai mici din Bulgaria, posibilitatea de a-şi recupera mai uşor TVA-ul, precum şi acţiunile “mai previzibile şi consecvente ale adimistraţiei fiscale bulgare”.

Despre aceste tendinţe a vorbit pentru “Dnevnik” directorul executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Bulgaro-Române, Emilian Enev.

În ultimele luni, Guvernul României a publicat hotărâri care modificau cadrul de reglementare al mediului de afaceri din România. Acest lucru a dus “la haos în registrele contabile ale activităţii companiilor româneşti”.

“O altă problemă de care se lovesc firmele din România este recuperarea foarte greoaie a TVA-ului, şi nu reprezintă o excepţie cazurile în care se refuză restituirea TVA-ului”, a adăugat Enev.

“Toate acestea schiţează tentinţa unui interes tot mai mare pentru mutarea afacerii companiilor româneşti în Bulgaria”, a mai spus Enev. Interesul afaceriştilor români a fost, deocamdată concretizat în “adresarea de întrebări Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Bulgară.

Sursa: RADOR

What Next?

Related Articles