România vrea să participe la proiectul gazoductului South Stream

România este interesată să participe la proiectul gazoductului South Stream, ce urmează să fie finalizat în 2013. Declaraţia a fost făcută la Moscova, de şeful concernului rus Gazprom, Aleksei Miller.
Preşedintele Gazprom, Aleksei Miller, a declarat în cursul unei întâlniri cu premierul Vladimir Putin, că “România este interesată în participarea la proiectul gazoductului South Stream”.

După convorbirile din luna iunie, de la Moscova, între ministrul de atunci al economiei, Adriean Videanu, şi şeful de atunci al Gazprom, s-a convenit ca Alexei Miller să vină în România, în această toamnă, inclusiv pentru a prezenta concluziile calculului de fezabilitate privind un posibil traseu prin România al conductei South Stream.

După vizita în România, în luna septembrie, a unei delegaţii a Gazprom-ului, concernul rus a declarat că partea română şi-a confirmat interesul pentru participarea la South Stream.

Aleksei Miller a confirmat că lucrările de construcţii la gazoductul South Stream vor începe în 2013, iar primele livrări de gaze, la sfârşitul anului 2015.

Sursa: RADOR

What Next?

Related Articles