România – singura ţară din UE condamnată pentru interceptarea ilegală a telefoanelor

Norica Nicolai, vicepreşedintele PNL a declarat că “România este singura ţară din UE care are deja o sentinţă de condamnare pentru interceptarea ilegală a telefoanelor”.
Ea crede că, “dacă nu se iau măsuri această metodă va mai fi folosită pentru intimidare în perioada alegerilor locale”.

“România este singura ţară din UE care are deja o sentinţă de condamnare a SRI care a făcut poliţie politică. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a considerat în cazul Patriciu că interceptările telefonice ale persoanelor au fost ilegale şi a obligat la daune morale. Să luăm în calcul o realitate pe care ICCJ a consfinţit-o: că (SRI – n.r.) interceptează ilegal şi peste lege telefoanele. Este un drept la care nu mai ţinem, cel la viaţă privată. Acceptăm să ni se spele viaţa în public, lucru inadmisibil. Ne vor trata în aceeaşi manieră şi când vor veni alegerile, ne vor umili când este nevoie, ne vor trata ca pe nişte oameni care merită intimidaţi când este nevoie şi de regulă este nevoie la alegeri.

Dacă îi tolerăm, vor continua”, a spus într-o conferinţă de presă, la Timişoara, Norica Nicolai, citată de MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, ca urmare a “manevrelor de intimidare” interceptările telefonice sunt făcute publice, iar atunci îşi pierd calitatea de probe în dosarele de cercetare penală.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles