România şi Bulgaria în Spaţiul Schengen?

România şi Spaţiul Schengen. foto ziarelive

România şi Spaţiul Schengen. foto ziarelive

Comisia Europeană apreciază că “România şi Bulgaria îndeplinesc toate condiţiile pentru a adera la Spaţiul Schengen”. Declaraţia a fost făcută de Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al Executivului UE.
Ea a mai precizat că decizia admiterii celor două ţări în zona de liberă circulaţie trebuie luată de statele membre.

“Considerăm că Bulgaria şi România se califică pentru accesul în Spaţiul Schengen. Acum, va fi necesară o decizie în unanimitate a ţărilor membre UE”, a declarat Mina Andreeva, potrivit agenţiei Focus, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Bruxelles, citată de MEDIAFAX.

România şi Bulgaria solicită de mulţi ani aderarea la Spaţiul european de liberă circulaţie, cunoscut drept Spaţiul  Schengen.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, afirma în ianuarie, după întrevederea cu premierul Dacian Cioloş, că sistemul Schengen trebuie îmbunătăţit. Aceasta, în condiţiile în care o destrămare a acestui spaţiu ar avea consecinţe extrem de grave pentru UE. de aceea, Hollande s-a pronunţat pro aderarea României la acest spaţiu.

Premierul Dacian Cioloş a efectuat, la jumătatea lunii februarie, o vizită la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu înalţi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Parlamentului European, printre temele abordate fiind aderarea României la Schengen.

 

Sursa:www. euobserver, MEDIAFAX

What Next?

Related Articles