Romania si Bulgaria cer prelungirea termenului de finalizare a proiectelor cu bani europeni

La finalul întâlnirii dintre premierul Emil Boc şi omologul său bulgar, Boiko Borisov, de la Sofia, cei doi premieri au semnat o declaraţie prin care solicită UE extinderea, până la 31 decembrie 2011, a termenului în care cheltuielile aferente cofinanţării proiectelor derulate prin programul IPSA şi Fondul de coeziune sunt considerate eligibile.


Declaraţia se referă la proiectele finanţate prin programul ex-ISPA şi Fondul de coeziune, aprobate în perioada 2000-2006.

“Considerăm că asigurarea acestei cofinanţări consumă resurse şi timp”, se arată în motivaţia înaintată Uniunii Europene de către cele două guverne.

În documentul semnat pe 26 februarie guvernul român şi cel bulgar mai solicită şi extinderea până la 31 decembrie 2011 a termenului de eligibilitate a cheltuielilor aferente proiectelor cu sprijin financiar UE aprobate în intervalul 2000-2006 şi cu o valoare mai mare de 100 milioane euro, care includ finanţarea asigurată de CE şi FMI.

Ministrul bulgar al Dezvoltării Regionale şi Lucrărilor Publice, Rosen Plevneliev, a declarat anul trecut că Bulgaria ar putea fi obligată să returneze UE între 500 şi 700 de milioane de euro la 1 ianuarie 2011, pentru că nu a finalizat o serie de proiecte sau nu a respectat termene-limită în cadrul programului ISPA.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles