România se împrumută din nou de la Banca Mondială?

Premierul Emil Boc s-a întâlnit cu vicepreşedintele Băncii Mondiale, Philippe Le Hourerou şi a discutat despre un nou acord privind un nou împrumt. Deocamdată, nu se cunoaşte suma pe care ţara noastră o va încasa în urma acestui împrumut.

Se pare că banii vor fi folosiţi de către ministere, în special de acelea unde există cele mai mari probleme în privinţa absorbţiei fondurilor europene. Printre aceste ministere se numără cel al Agriculturii, cel al Finanţelor, al Educaţiei şi cel al Transporturilor.

În prezent, România are în derulare un acord de finanţare externă cu FMI, Uniunea Europeană şi alte instituţii financiare internaţionale, în sumă totală de aproximativ 20 miliarde euro.

Board-ul FMI a aprobat, vineri, a şasea evaluare a acordului cu România şi scrisoarea suplimentară, astfel că instituţia a acordat cea de-a şaptea tranşă din împrumut.

Comisia Europeană a virat până acum trei tranşe în valoare de 3,65 miliarde euro, dintr-un total de 5 miliarde euro, iar la jumătatea lunii va aproba următoarea plată, în sumă de 1,2 miliarde euro.

Sursa: Antena3

What Next?

Related Articles