Romania nu va ramane in afara South Stream afirma Traian Basescu

“România nu va rămâne în afara South Stream dacă acest proiect va fi realizat vreodată”, a declarat preşedintele Traian Băsescu într-un interviu acordat postului naţional de radio, Radio România Actualităţi.


Preşedintele a mai spus că “atunci când celelalte state implicate în proiectul Nabucco au semnat pentru a participa şi la proiectul concurent, South Stream, marii analişti şi cunoscători se dădeau cu capul de pereţi în studiourile televiziunilor, acuzând că a lăsat România în afara coridoarelor energetice.

“Eu pot să le spun celor care se dădeau cu capul de pereţi prin studiouri arătând cum rămăsese România în afara coridoarelor energetice că, dacă vreodată se va face South Stream, România nu va fi în afara South Stream”, a afirmat şeful statului, citat de Newsin, preluat de Antena3.

Băsescu a argumentat că participarea României şi la South Stream ar fi fost “un act de inconsecvenţă”.

“Până la urmă, poziţia noastră, poziţia americană şi Bruxelles-ul au readus Nabucco în actualitate. V-aş putea spune că, la Consiliul European din iarnă, Nabucco fusese scos de pe agenda priorităţilor Comisiei Europene, iar poziţia României a blocat scoaterea Nabucco de pe lista de priorităţi. Mai mult decât atât, am obţinut şi finanţare de la Comisie pentru Nabucco”, a declarat Băsescu.

 

Sursa: Antena3

What Next?

Related Articles