România – mediatoare între Iran şi UE?

Iran si Romania. foto indaparareRomânia este considerată a fi – cel puţin de către Iran – “o punte  între Occident şi Orient” şi prin urmare, poate fi un mediator foarte bun între Iran şi Uniunea Europeană.
Declaraţia îi aparţine ambasadorului iranian la Bucureşti, Bahador Amimian Jazi.

“România a fost întotdeauna un pod între cele două civilizaţii, pentru că România este o ţară occidentală, dar din punct de vedere istoric şi cultural a avut legături şi cu Orientul şi are o înţelegere bună a acestei părţi de lume. Credem că ceea ce România ştie despre situaţia din Orientul Mijlociu este mult mai aproape de adevăr. România poate juca foarte bine un rol de punte diplomatică  şi de mediator” între Iran şi UE, a precizat diplomatul iranian, în cadrul unei conferinţă de presă.

Declaraţia a fost făcută în contextul organizării unei conferinţe la Bucureşti, în perioada 23-24 octombrie, ce are drept scop prezentarea “imaginii adevărate” a Iranului şi relansarea dialogului Teheranului cu UE.

Ambasadorul Bahador Amimian Jazi a evocat întâlnirea dintre ministrul de Externe, Titus Colăţean, şi omologul iranian, Mohammad Javad Zarif, în cadrul Adunării Generale a ONU, la New York, din luna septembrie.

What Next?

Related Articles