Romania la un an de criza

În urmă cu un an, Călin Popescu Tăriceanu, era întrebat dacă România va fi lovită de criza economică mondială, criză care lovea într-un ritm extrem de rapid  economiile ţărilor din întreaga lume.


“Raspunsul este clar: NU (n.r. criza economică şi financiară internaţională) nu va avea efecte asupra economiei şi asupra cetăţenilor“.

Fostul premier nu este singurul politician care nu a vrut să recunoască adevărul.

Şi Traian Băsescu a tot negat faptul că România este în criză, până în 15 iunie 2009. La aproape trei trimestre de la izbucnirea crizei, Băsescu le-a dat trezirea romînilor: “Romania intră în RECESIUNE”.

În prezent bilanţul, la un an de la declanşarea cruzei şi în România, arată cam aşa: peste 600.000 de persoane au rămas fără un loc de muncă, peste 100.000 de firme si-au suspendat activitatea “graţie” impozitului forfetar, România a contractat un împrumut de circa 20 miliarde de euro de la Fondul Monetar Internaţional, ministerele şi-au redus personalul cu 20%, iar economia s-a contractat cu 8,7% în trimestrul al doilea.

Singurul care ne dă şi veeşti încurajatoare este guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. El susţine că “economia se va pune pe picioare în T4, dacă nu chiar din T3″.

Argumentaţia? Potrivit guvernatorului BNR, producţia industrială, cea care teoretic dă primele semne pozitive, şi-a revenit încă din prima parte a anului.

 

 

Sursa: 9AM

What Next?

Related Articles