România invitată să adere la spaţiul Schengen … la o dată ulterioară

Harta spatiului Shengen

Efectul declaraţiei guvernului olandez care a precizat anterior Consiliului JAI că Olanda se va pronunţa în 2012 în privinţa cererilor de aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, după o perioadă de probă pentru cele două ţări, a avut efectul amânării subiectului aderării de către Consiliu.

Ca urmare subiectul aderării României şi Bulgariei la Schengen, va fi reluat cât mai curând, dar nu mai târziu de septembrie 2011.

Proiectul de concluzii adoptat, joi, la Consiliul JAI de la Luxembourg menţionează că “subiectul aderării României şi Bulgariei la Schengen va fi reluat cât mai curând cu putinţă, dar nu mai târziu de septembrie 2011″.

Potrivit acestora, menţiunea făcută în concluzii înseamnă că “se va lua din nou în discuţie subiectul aderării”, fără a face obligatorie şi stabilirea unei date.

Parlamentul European şi-a exprimat miercuri sprijinul pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen şi a cerut guvernelor europene să nu ţină cele două ţări “ostatice ale discursului populist”, potrivit europarlamentarului conservator portughez Carlos Coelho.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles