Romania are nevoie de cooperarea cu SUA

În discursul rostit cu ocazia participării la ceremonia de 4 iulie, premierul Emil Boc a spus că “România are nevoie de cooperarea cu SUA pentru relansarea economică viabilă şi sustenabilă”.


Boc le-a mulţumit investitorilor americani care, în pofida crizei, “nu au făcut paşi înapoi” şi au rămas prezenţi pe piaţa românească.

Totodată, Primul ministru a mulţumit, atât însărcinatului cu afaceri Jeri Guthrie Corn, cât şi echipei sale din cadrul ambasadei, pentru “excelenta activitate depusă în consolidarea relaţiilor româno-americane”.

“Aş dori să-i mulţumesc dnei Jeri Guthrie Corn, însărcinat cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti şi întregii sale echipe pentru minunata lor ospitalitate, precum şi pentru excelenta activitate depusă pentru consolidarea relaţiilor româno-americane. Celebrăm astăzi istoria naţiunii americane în lupta pentru libertate, pace şi prosperitate care a dus la crearea Statelor Unite ale Americii şi a schimbat cursul istoriei”, a spus Boc.

Premierul Emil Boc a spus că România şi SUA coopereează în numeroase domenii pentru asigurarea pe viitor a resurselor energetice recuperabile.

“Guvernele statelor noastre se concentrează azi asupra eforturilor de revitalizare a economiilor afectate de recesiunea globală. Aş vrea să profit de această ocazie pentru a ne reafirma angajamentul comun pentru continuarea demersurilor necesare stimulării mediului de afaceri româno-american”, a spus premierul, subliniind importanţa pe care această cooperare o are pentru România.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles