Ridzi joaca in forta: se cere inceperea urmaririi penale intr-un nou doasar

Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis procurorului general o cerere, în urma căreia Kovesi ar putea solicita Parlamentului avizul pentru urmărirea penală în cazul Ridzi, pentru un nou contract al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Conform unui comunicat de presă, Ridzi este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii, în formă continuată.

În comunicatul DNA se precizează că faptele pentru care se cere avizul Parlamentului sunt altele decît cele pentru care s-a început urmărirea penală în vara anului trecut.

Conform procedurii, după ce va analiza solicitarea DNA, procurorul general va stabili dacă cere Parlamentului un nou aviz în cazul fostului ministru al Tineretului.

Procurorii DNA vor cere, până la sfârşitul acestei luni, avizul Parlamentului în cazul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, pentru extinderea urmăririi penale în dosarul în care aceasta este învinuită pentru modul în care a fost organizată Ziua Tineretului.

Cererea DNA vine după ce procurorii au descoperit un nou contract al Ministerului Tineretului şi Sportului făcut în acelaşi mod ca şi cele pentru care Ridzi a fost pusă deja sub învinuire.

Camera Deputaţilor şi-a dat acordul, în 27 iulie 2009, în legătură cu cererea procurorilor DNA de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru Monica Iacob Ridzi în dosarul privind Ziua Tineretului.

În scrisoarea trimisă preşedintelui Camerei Deputaţilor, procurorul general Codruţa Kovesi a cerut începerea urmăririi penale şi pentru faptul că fostul ministru al Tineretului şi Sportului ar fi instigat la distrugerea unor informaţii compromiţătoare pentru angajaţi din MTS.

sursa: Amos News

What Next?

Related Articles