Revoltele antiguvernamentale continuă în Yemen

În cursul confruntărilor dintre protestatari şi forţele de ordine din Yemen de sâmbătă 12 martie, cel puţin şapte manifestanţi au fost împuşcaţi mortal, iar alte câteva sute au fost răniţi.

Ciocnirile au fost declanşate de  susţinători ai Congresului Popular General (CPG – partidul prezidenţial) care au atacat protestatarii anti-putere.

Sute de manifestanţi au fost răniţi după ce poliţia ar fi utilizat gaze toxice. Autorităţile susţin că au utilizat doar gaze lacrimogene.

La Aden, patru manifestanţi au fost ucişi în confruntările care au avut loc în cursul nopţii, în timpul cărora sediul unei secţii de poliţie a fost incendiat. Violenţele au continuat duminică, când zeci de manifestanţi au fost răniţi la Sanaa în confruntări cu susţinători ai regimului.

Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a denunţat utilizarea excesivă a forţei de către poliţie.

Liderul yemenit, Ali Abdallah Saleh, aflat la putere de 32 de ani, este un aliat al Washingtonului, a încercat în ultima perioadă să calmeze situaţia tot mai explozivă generată de protestele cauzate de sărăcie şi de rata ridicată a şomajului.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles