Revista presei

Adevărul: Gorbunov şi Gribenco, fraţi vitregi
Serghei Gorbunov, unul dintre suspecţii în cazul dublului asasinat comis în luna ianuarie la o casă de schimb valutar din Braşov, a declarat ieri că este frate cu celălalt suspect, Serghei Gribenco.Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unei audieri care a avut loc la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov. Gorbunov s-a plâns de relele tratamente din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi de faptul că procurorii de caz ai jafului armat i-au „distrus” viaţa, mediatizându-l în presă.
Apoi, Gorbunov a făcut o declaraţie-surpriză: Serghei Gribenco este fratele său după tată. Gorbunov i-a luat apărarea acestuia, susţinând că aceiaşi procurori i-au „distrus“ viaţa şi lui, tot prin mediatizare excesivă


Curierul Naţional: Preţurile caselor sunt gândite doar pentru profit

Într-o piaţă lipsită de tranzacţii şi plină de incertitudini asistăm la o temperare a preţurilor locuinţelor din România. În momentul de faţă  toţi jucătorii din piaţă  sunt interesaţi să afle până unde vor scădea acestea, astfel încât valorile atinse să reprezinte unele normale şi nu exorbitante, cum erau în urmă cu un an, dar în acelaşi timp să se poată tranzacţiona. Din perspectiva unor analişti valorile normale  la care trebuie să ajungă preţul unui mp se situează undeva la 600-700 euro/mp, dar preţurile actuale ale caselor sunt gândite pe profit şi nu pe puterea de cumpărare a românului.


Gandul: Preşedintele săracilor cu duhul

Aproape fiecare declaraţie a d-lui preşedinte este un test-sondaj referitor la numărul şi starea săracilor cu duhul din această ţară. Sărăcia poate fi provocată de criză, dar prostia?
Mai întâi, dl. Băsescu tace mâlc, zile, săptămâni de-a rândul în cazul Ridzi. El, care declara în campania din 2004 că va da afară „cu mâna lui“ orice ministru corupt. El, care chema „la ţepe“ în Piaţa Victoriei. El, care a acuzat şi insultat public de atâtea ori miniştri, adversari politici în legătură cu care nu se pronunţase nici măcar DNA-ul. A trecut oare atât de multă vreme de când dl. preşedinte anunţa ameninţător şi ilegal că „urmează dosare de politicieni grei“? La Ridzi, unde presa urlă, dl. preşedinte tace. Ceea ce nu-i deranjează pe fanii săi, înzestraţi cu memoria de 3 secunde a carasului.
Apoi, într-un târziu, dl. Băsescu face o declaraţie în scârbă: „Nu mă ocup cu probleme minore. E treaba Parlamentului“.


Libertatea: Că tot a venit vara, şefii de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) le-au făcut o surpriză subordonaţilor.
Conform “Academiei Caţavencu”, încă din luna mai, boşii de la OSIM au încheiat cu o companie de zbor un contract în valoare de 80.000 de euro. Mai exact, angajaţii instituţiei au la dispoziţie un avion cu care pot pleca în vacanţe. Destinaţiile? Unele dintre cele mai luxoase de pe glob. Rio de Janeiro, Shanghai, Havana, Caracas, Dubai.


Gardianul:Flagrant. Subsecretar de stat si sotia sa, judecator, si-au trecut bunuri diferite in declaratii
Gica Duta, subsecretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii pe probleme de paduri, si sotia sa Silvia Gabriela, judecator la Tribunalul Vrancea, au mentionat in declaratiile de avere completate anul acesta terenuri, case si alte bunuri in totala contradictie unul fata de celalalt. Este voba despre terenuri care apar in alte localitati, achizitionate la ani diferiti si unele dintre ele având suprafete neegale in cele doua declaratii depuse la 9 februarie, respectiv 7 mai.


Evenimentul Zilei: Oamenii de afaceri: cel mai rău moment al crizei abia urmează

Deşi autorităţile susţin că am trecut de cel mai greu moment şi am început să ne revenim, întreprinzătorii spun că ne aşteaptă încă aproximativ doi ani de viaţă grea.
Perioada care urmează este destul de întunecată. A ceastă opinie a lui Dan Petrescu, patronul Dacos, este împărtăşită de majoritatea întreprinzătorilor chestionaţi de EVZ, care nu văd perspective roz pentru afacerile lor. „Nu ştiu cum va fi după ce vom trece de prezidenţiale. Urmează o iarnă foarte grea, iar criza va ţine cel puţin doi ani”, consideră Petrescu.


Jurnalul Naţional: Cum fraiereşti primăria: intri “abuziv” în casă

“Bunicii şpăgii”, Antoaneta Niculescu şi Stelian Dinu Alexandrescu, fac rost de aprobări şi de repartiţii pe “sub mână” pentru oricine este dispus să rişte câteva mii de euro. Pe scurt, afacerea ar fi următoarea. Când se eliberează câte o locuinţă aflată în administrarea unui fost ICRAL, bătrânii complici găsesc câte un client pe care îl mută în locuinţă “abuziv”.


Ziua: Maraieli in PDL

Democrat-liberalii au mari probleme interne dupa ce imaginea partidului a fost grav afectata de scandalul Monica Iacob Ridzi. “Tot ce am facut noi bun pana acum s-a dus pe apa sambetei. Reputatia partidului a fost grav afectata de scandalul de la MTS”, sustine un senator pedelist. “Deranjul e cat casa in partid acum”, adauga si un deputat PDL.
Cezar Preda este singurul pedelist care a criticat public partidul, in frunte cu Emil Boc, dar si Executivul din care PDL face parte: “Premierul greseste daca rateaza momentul in care poate restructura cu adevarat Guvernul”, a spus el, pre­cizand ca cel putin patru Ministere nu se justifica.

What Next?

Recent Articles