Revista presei 17 iulie 2009

Jurnalul Naţional: Udrea, mai scumpă decât Ridzi
“Cazul Ridzi este doar vârful aisbergului”, declara misterios şi ameninţător Traian Băsescu, marţi după-amiază, la învestirea în funcţie a noului ministru al Tineretului şi Sportului. Discursul şefului statului lasă să se înţeleagă că “trocul” imagine-bani publici este mult mai amplu, are şi alţi protagonişti. “Şi fiica mea, alături de alţi politicieni, ar fi trebuit să meargă să-şi dea darul la televiziuni.” Ceea ce au şi făcut. Monitorizările arată că printre cele mai vizibile personaje politice în aprilie, mai şi iunie au fost Monica Ridzi, Elena Băsescu şi Elena Udrea.


RomâniaLibera:Barack Obama premiaza o clujeanca care si-a castigat locul in elita stiintifica a SUA
O clujeanca, absolventa a Universitatii Tehnice din Cluj, va fi premiata de presedintele american Barack Obama. Ea a fost inclusa pe lista celor mai buni 100 de tineri cercetatori din Statele Unite ale Americii, alcatuita de specialisti din noua agentii guvernamentale. Rada Flavia Mihalcea, singura romanca de pe lista, ar urma sa primeasca premiul din mainile presedintelui american, in cadrul unei ceremonii organizate la Casa Alba. Ea inca nici nu a primit cetatenia americana, iar procedurile sunt in curs de derulare.

Gardianul: Udrea pare sa spuna: Liniste, urmeaza si publicitate in presa din România!
Ministrul turismului, Elena Udrea, care si-a prezentat ieri bilantul primelor sase luni de mandat, a refuzat sa ofere detalii financiare despre contractul de promovare a Romaniei, pe care zilele trecute l-a „oferit” Eurosport si CNN. Udrea nu a putut estima nici numarul de turisti pe care tara noastra ii va atrage in urma campaniei „Romania – Land of Choice”, ce va fi difuzata pe cele doua posturi TV. Ministrul a motivat ca nu cunoaste aceste date si a invitat ziaristii sa se adreseze secretarului de stat Sorin Munteanu, care a fost lovit si acesta, brusc, de amnezie.

Evenimentul Zilei: Student la stat sau la privat?
În plin scandal între universitatea particulară Spiru Haret şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, viitorii studenţi au început înscrierea la facultate. Evenimentele din ultimele zile au convins mare parte a absolvenţilor de liceu să se orienteze spre o facultate de stat, cu tradiţie, care să garanteze diplomele acreditate.

 


Ziua: Toate cele 11 dosare de mită electorală ale ministrului Placinta au fost inchise de procurorii galaţeni
Parchetul General şi Parchetul de pe langă Curtea de Apel Galaţi au inchis toate dosarele constituite ca urmare a plangerilor făcute de PSD Vrancea impotriva Sorinei Plăcintă, noul ministrul al Tineretului si Sportului, care a fost acuzată de mită electorală. Purtătorul de cuvant al Parchetului de pe langă Curtea de Apel Galaţi, procurorul Marcel Codiţă, a declarat că la Galaţi au fost soluţionate trei dosare cu neinceperea urmăririi penale pentru lipsa de elementelor constitutive

What Next?

Related Articles