Revista presei 08 decembrie 2009

Gardianul: Transele de la FMI ar putea fi amanate dupa luna martie daca blocajul politic nu va fi depasit
Odata cu incheierea alegerilor prezidentiale, blocajul politic trebuie depasit si e necesar sa fie instalat un guvern solid, care sa ia masurile cerute de Fondul Monetar International (FMI), sustin analistii economici consultati de „Gardianul“.


Gandul: TĂRICEANU AR VREA LA GUVERNARE ALĂTURI DE PD-L.
Cum s-a împăcat fostul premier cu Băsescu. Află şi cum s-au întâlnit „vecinii“ Vasile Blaga şi Verestoy Atilla
Fostul premier s-a înţeles cu Traian Băsescu asupra eventualei intrării a PNL la guvernare. Crin Antonescu şi Ludovic Orban sunt virulent împotrivă, dar bătălia se va da în Comitetul Executiv, unde mulţi dintre liderii de filiale sunt favorabili colaborării cu pedeliştii. O variantă pentru PNL este doar susţinerea parlamentară pentru viitorul guvern

Adevarul: Posturile TV au sfidat grosolan legea
In timp ce televiziunile încălcau legislaţia în ziua alegerilor prezidenţiale, Consiliul Naţional al Audiovizualului dormea în front. CNA a dat, abia ieri, spre monitorizare mai bine de 50 de sesizări referitoare la atitudinea televiziunilor în ziua alegerilor.

Cotidianul: După o victorie peste noapte, Traian Băsescu oscilează Coaliţie sau anticipate
Traian Băsescu are, după victoria sa la mustaţă la alegerile prezidenţiale, două opţiuni politice majore în debutul noului său mandat de şef al statului: fie să provoace alegeri legislative anticipate, prin dizolvarea Parlamentului, fie să impună guvernul Negoiţă sau un alt premier, în urma unor negocieri între PDL, partidul cu cele mai multe mandate, şi celelalte formaţiuni.

Ziua: Traian a castigat Crin si Mircea deconteaza
Basescu l-a invins pe Geoana, conform rezultatelor oficiale nevalidate. In PNL a inceput era post-Antonescu, iar in PSD, manevra fraudei si a contestarii alegerilor

Curentul: Vîntu fuge de „dezvăluirile fulminante“ promise        
Prietenul intim al perdantului Mircea Geoană, Sorin Ovidiu Vîntu, admiratorul declarat al lui Ion Iliescu, a adoptat modelul Bogdan Chirieac în relaţia ruşinoasă cu presa. După ce se lăudase cu emfază că va face „dezvăluiri fulminante“ pe exact precis fix 7 decembrie, ieri miliardarul de carton a fugit de declaraţii. Pretextul speculantului financiar al agoniselilor romånilor a fost că şi-a amånat conferinţa de presă promisă pentru că „atmosfera politică este tensionată“.

Cronica Romana: Miza guvernarii
Cateva zeci de mii de voturi au inclinat in favoarea actualului presedinte. Traian Basescu a obtinut un nou mandat. Cel putin, asa sustine BEC. Este greu de crezut ca, in urmatorii ani, Basescu va schimba partitura politica.

What Next?

Related Articles