Reuniunea de la Londra, în sprijinul conferinţei Geneva 2

reuniunea de la Londra, pentru Siria. foto thenewsleader

reuniunea de la Londra, pentru Siria. foto thenewsleader

La Londra s-a desfăşurat în urmă cu o zi, reuniunea mai multor reprezentanţi din state occidentale şi arabe, mai exact din Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Turcia, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Egipt şi Iordania.

Scopul acestei reuniuni a fost acela de a convinge opoziţia siriană să participe la conferinţa internaţională de pace Geneva-2, consacrată tranziţiei politice din Siria. Aceasta, în condiţiile în care, un grup-cheie al opoziţiei siriene a decis să boicoteze această reuniune, informează AFP, ciată de AGERPRES.

“Prietenii Siriei” au insistat ca opoziţia să se prezinte “unită şi puternică” în cadrul conferinţei de la Geneva la care ar urma să participe responsabili ai regimului sirian şi ai opoziţiei, în scopul formării unui guvern interimar şi pentru a pune capăt unui conflict care a făcut peste 115.000 de morţi în doi ani şi jumătate.

Consiliul Naţional Sirian (CNS), cel mai important grup din Coaliţia de opoziţie, a anunţat că nu va merge la Geneva şi a ameninţat că va scinda opoziţia dacă aceasta va decide să participe la această conferinţă. În opinia liderului CNS, Georges Sabra, “un proces de tranziţie democratic nu poate fi început atât timp cât civilii sirieni sunt asediaţi”.

Conferinţa Geneva-2 a fost amânată în mod repetat.Opoziţia siriană, foarte divizată în prezent, ar urma să decidă săptămâna viitoare, la Istanbul, participarea sa.
Coaliţia opoziţiei siriene va fi reprezentată de preşedintele său, Ahmad Jarba, ales în luna iulie, însoţit şi de Mostafa Sabbah, adversarul său în cadrul acestor alegeri.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Recent Articles