Republica Moldova are în sfârşit Preşedinte

Nicolae Timofti presedintele Republicii Moldova foto MOLDPRESS

Unicul candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a fost ales de către parlamentarii moldoveni în această funcţie cu 62 de voturi, maximum de voturi exprimate.

Astfel după 3 ani de blocaje Republica Moldova va avea un preşedinte ales.

Potrivit membrilor comisiei speciale, în urnă au fost introduse 62 de buletine de vot, toate pentru unicul candidat înscris.

Parlamentarii comunişti au boicotat alegerile.

Nicolae Timofti a fost ales după şase tentative eşuate de alegere a şefului statului. Din 11 septembrie 2009, după demisia ex-preşedintelui Vladimir Voronin, Republica Moldova a fost condusă de preşedinţi interimari.

Nicolae Timofti s-a născut pe 22 decembrie 1948 în satul Ciutuleşti, raionul Floreşti. În 1990 devine vicepreşedinte al Judecătoriei Supreme şi preşedinte al Colegiului Penal. Din 1996 deţine funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judecătorilor din R. Moldova. Nicolae Timofti a fost decorat cu ordinul “Gloria Muncii” şi deţine titlul de “Om Emerit”.

Protv Chisinau, citat de Mediafax, arată că Nicolae Timofti este un judecător controversat, figurând pe lista persoanelor responsabile de condamnarea Moldovei la CEDO într-un proces de încălcare a libertăţii presei. Timofti figurează pe lista judecătorilor corupţi, publicată de liderul Mişcării Antimafie Sergiu Mocanu în urmă cu o lună.

sursa: MOLDPRES

What Next?

Related Articles