Republica Moldova a celebrat Ziua Independenţei

R.Moldova - Ziua Independentei. foto karadeniz

R.Moldova – Ziua Independentei. foto karadeniz

În urmă cu o zi, pe 27 august, Republica Moldova a celebrat Ziua Independenţei. În acest an s-au împlinit 22 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă faţă de Uniunea Sovietică.

Din partea României, la eveniment a participat o delegaţie oficială condusă de premierul Victor Ponta.În discursul său, Ponta a declarat următoarele:
“Suntem alături eforturile Republicii Moldova de a deveni o societate tot mai sigură şi prosperă, de a-şi consolida instituţiile democratice şi de a-şi asigura un destin european. La mulţi ani tuturor cetăţenilor moldoveni!”

Tot pe 27 august – zi cu semnificaţie simbolică pentru Republica Moldova –  au fost lansate lucrările de execuţie a gazoductului Iaşi-Ungheni.

Acest fapt reprezintă “punerea efectivă în practică a Declaraţiei comune privind cooperarea bilaterală în domeniul securităţii energetice, semnată la nivel de Prim-miniştri, la 17 iulie 2012″, se arată în comunicatul de presă al guvernului.

“Gazoductul Iaşi-Ungheni probează concret că Parteneriatul Strategic stabilit în 2010 între România şi R. Moldova are efecte imediate şi durabile pentru dezvoltarea economică şi pentru cetăţenii celor două state, fiind reconfirmat rolul României de partener crucial al Republicii Moldova în efortul integrării europene, inclusiv sub raportul racordării la agenda şi spaţiul european”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Sursa: comunicat de presă al guvernului României

What Next?

Related Articles